Cursus overzicht

Kunstgeschiedenis module: Dans is van alle tijden

Het dansen wordt vanuit kunsthistorisch oogpunt in deze modulde behandeld. Diverse stijlen en stromingen zullen de revue passeren. Van het Oude Egypte tot Ballet Russes o.l.v. Diaghilev en de producties van het Nederlands Danstheater.

Docent(en):
Roland Koekkoek
Lesdag(en):
Woensdag (19:30 - 22:00 uur)
Doelgroep:
Volwassenen
Aantal lessen:
5
95,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Kunstgeschiedenis: module Dans is van alle tijden
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving

De oude Egyptenaren dansten al op muziek en dat blijft tot op de dag van vandaag zo. We staan stil bij de hofdansen in de Middeleeuwen en Renaissance. De ontwikkeling van de Opera is daar feitelijk een logisch gevolg op. Lodewijk XIV die verkleedt als de zon danst in zijn eigen theater in Versailles. De samenwerking tussen beeldende kunstenaars, componisten en dansers bij het Ballet Russes o.l.v. Diaghilev is uniek en dat geldt ook voor de producties van het Nederlands Danstheater. De volgende onderdelen komen tijdens deze module aan bod; 

  1. Hofdansen
  2. De Opera
  3. Klassiek Ballet
  4. Diaghilev en Ballet Russes
  5. Nederlands Danstheater
Docent

Roland Koekkoek

Roland Koekkoek (Baak, 1958) studeerde kunstgeschiedenis in Nijmegen. Afgestudeerd met een publicatie en een tentoonstelling over Gotische ivoorsnijkunst in het Catharijneconvent in Utrecht. Sindsdien verzorgt hij ook cursussen en lezingen over tal van kunsthistorische onderwerpen. Van een basiscursus Kunstgeschiedenis tot cursussen over moderne Nederlandse architectuur, grote componisten, Egypte, iconografie, kunstenaressen en Bouwen in Brabant. Daarnaast organiseert hij ook excursies en reizen, vaak in aansluiting op de cursussen. Zijn grootste drijfveren zijn verwondering, verbazing, nieuwsgierigheid en zijn liefde en enthousiasme voor de kunst(en): er valt nog zo veel te ontdekken en er valt nog zo veel te genieten!

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Dag Datum Jaar Tijdstip
woensdag 16 november 2022 19:30 - 22:00
woensdag 23 november 2022 19:30 - 22:00
woensdag 30 november 2022 19:30 - 22:00
woensdag 7 december 2022 19:30 - 22:00
woensdag 14 december 2022 19:30 - 22:00
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.