Cursus overzicht

Kunstgeschiedenis: Franse Componisten

Bij klassieke muziek denken waarschijnlijk veel mensen al snel aan Wenen. Mozart, Beethoven, Strauss hebben hier hun successen gehad. Maar dat Parijs ook een muzikale hoofdstad is, zullen velen minder goed weten. Vooral na het einde van de Frans-Duitse oorlog in 1871 komt de stad muzikaal tot bloei. We gaan hier dieper op in, in deze korte cursus.

Docent(en):
Roland Koekkoek
Lesdag(en):
Woensdag (19:30 - 22:00 uur)
Doelgroep:
Volwassenen
Aantal lessen:
5
95,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Kunstgeschiedenis: Franse Componisten
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving

Bij het samenstellen van deze korte cursus was het zelfs moeilijk een keuze te maken door het grote aanbod van geweldige componisten die in Parijs gewoond en gewerkt hebben. Wat opvalt is hun eigenzinnigheid en de moed om hun eigen keuzes te maken. Debussy bijvoorbeeld gebruikt al harmonieën die pas na zijn dood ingang vinden. Satie was een buitenstaander en hoewel het grote publiek zijn werk eerst niet waardeerde heeft hij veel invloed gehad op componisten na hem. Zij die niet op het programma staan zullen zeker niet vergeten worden, zoals Camille Saint-Saëns Georges Bizet of Maurice Ravel. In deze module gaan we verder in op de volgende componisten;

  1. Jean Baptiste Rameau
  2. Hector Berlioz
  3. Claude Debussy
  4. Eric Satie
  5. Olivier Messiaen
Docent

Roland Koekkoek

Roland Koekkoek (Baak, 1958) studeerde kunstgeschiedenis in Nijmegen. Afgestudeerd met een publicatie en een tentoonstelling over Gotische ivoorsnijkunst in het Catharijneconvent in Utrecht. Sindsdien verzorgt hij ook cursussen en lezingen over tal van kunsthistorische onderwerpen. Van een basiscursus Kunstgeschiedenis tot cursussen over moderne Nederlandse architectuur, grote componisten, Egypte, iconografie, kunstenaressen en Bouwen in Brabant. Daarnaast organiseert hij ook excursies en reizen, vaak in aansluiting op de cursussen. Zijn grootste drijfveren zijn verwondering, verbazing, nieuwsgierigheid en zijn liefde en enthousiasme voor de kunst(en): er valt nog zo veel te ontdekken en er valt nog zo veel te genieten!

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Dag Datum Jaar Tijdstip
woensdag 15 maart 2023 19:30 - 22:00
woensdag 22 maart 2023 19:30 - 22:00
woensdag 29 maart 2023 19:30 - 22:00
woensdag 8 maart 2023 19:30 - 22:00
woensdag 5 april 2023 19:30 - 22:00
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.