Cursus overzicht

Dagworkshop: Doka - Fotografie Analoog

Je leert het afdrukken en het vergroten van foto's op lichtgevoelig fotopapier. De karakteristieke eigenschappen van de echte zwart-wit fotografie zie je pas bij de analoge fotografie. Je gaat foto's belichten met de speciale apparatuur en het fotopapier ontwikkelen via het natte proces met chemicaliën. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van onze goed geoutilleerde donkere kamer met tien werkplekken.

Wil je zelf ambachtelijke, rijke en karakteristieke zwart-wit vergrotingen maken in een unieke donkere kamer? Met de geur van fixeer? Kom dan ontdekken, experimenteren en ontwikkelen!

Ook jongeren mogen deelnemen aan deze dagworkshop.

Docent(en):
Nicole Minneboo
Lesdag(en):
Zaterdag (10:00 - 16:00 uur)
Doelgroep:
Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:
1
86,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Dagworkshop: Doka - Fotografie Analoog
Docent
Wat neem je mee?
Lesdata
vraag?
Docent

Nicole Minneboo

Nicole Minneboo werkt al ruim 20 jaar als fotograaf voor bedrijven door heel Nederland. Met een specialisatie in portret, interieur en geënsceneerde fotografie. Zij verkent graag nieuwe technieken en zoekt vaak de samenwerking op met andere professionals uit het vak. Nicole heeft fotomentoraat van FEV040 in 2019 gedaan. Ze heeft fotocursussen voor beginners en gevorderden gegeven, en met enige regelmaat verzorgd zij vanuit Phoenix Cultuur fotografieworkshops aan het primair- en voortgezet onderwijs in Meierijstad.

Wat neem je mee?

Je kunt negatieven meenemen die je zelf hebt gemaakt met een analoge fotocamera of hebt gevonden (denk aan oude negatieven van je ouders of opa/oma). De chemicalien en het fotopapier in diverse formaten zijn aanwezig.

Fotopapier 10 vellen A4 zijn inbegrepen bij deze dagworkshop. Indien nodig kun je nog extra papier aanschaffen in diverse formaten.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.