Cursus overzicht

Cursus Draaivijfdaagse + Glazuurdag

Wil je graag je vaardigheden op de pottenbakkersschijf verder ontwikkelen? Wil jij je op vijf zaterdagen volledig wijden aan het draaien en met dit mooie vak bezig zijn. Dan is dit iets voor jou. De dagen zijn bedoeld voor degene die de eerste beginselen van het draaien onder de knie heeft en op zijn / haar niveau een volgende stap wil zetten. We sluiten af met een glazuurdag, onder leiding van keramiste Carla Teer.

Docent(en):
Carla Teer, Kees Agterberg
Lesdag(en):
Zaterdag
Doelgroep:
Volwassenen
Aantal lessen:
6
318,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Cursus Draaivijfdaagse + Glazuurdag
Omschrijving
Docent
Wat neem je mee?
Lesdata
vraag?
Omschrijving

Het accent zal liggen op het verder ontwikkelen van je techniek en vormgevoel. De eerste dag zal in het teken staan van de wederzijdse kennismaking en het oefenen van de basisvormen, de cilinder en de komvorm. Gaandeweg formuleren we in overleg individuele doelen voor de rest van de draaidagen. Natuurlijk blijven het plezier en de verdere ontwikkeling die je beleeft in het werken met het materiaal klei, waardevolle uitgangspunten. De maximale groepsgrootte van 8 deelnemers maakt dat individuele aandacht mogelijk is. Aansluitend is er 2 weken later een glazuurdag onder leiding van professional Carla Teer.

Glazuurdag
Het gedraaide werk dat biscuit gebakken is, gaan we glazuren via verschillende methoden o.a gieten, spuiten, dompelen. Je leert uitsparingen maken met was, latex, plakband etc. Daarna gaat Carla Teer in op persoonlijke vragen over glazuur. Carla gaat de glazuren afwegen en jij leert dan vervolgens glazuren aan te maken. Natuurlijk ga je ook samen de kleuren kiezen. Ieder kiest een kleur, maar je kunt gebruik maken van elkaars kleuren/glazuren.

Docent

Carla Teer

"Ik geef al heel wat jaren met veel liefde en overgave keramiekles in Veghel. Ook ben ik beeldend kunstenaar met als specialisatie dierfiguren, waarbij ik regelmatig handvormen en draaien combineer. Wil je meer over mij en mijn werk weten, neem dan eens een kijkje op mijn website!"

www.carlateer.nl

Wat neem je mee?

Neem een notitie-/schetsboekje voor het noteren van maten, gewichten vormen, ideeën mee. Daarnaast verdient het meenemen van eigen draaigereedschap aanbeveling. Om je kleding schoon te houden kun je zelf een schort meenemen.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Dag Datum Jaar Tijdstip
zaterdag 4 maart 2023 10:30 - 16:00
zaterdag 11 maart 2023 10:30 - 16:00
zaterdag 18 maart 2023 10:30 - 16:00
zaterdag 25 maart 2023 10:30 - 16:00
zaterdag 1 april 2023 10:30 - 16:00
zaterdag 22 april 2023 10:30 - 16:00
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.