Cursus overzicht

Basisworkshop Digitale Fotografie

Wil je beter met je camera leren werken? Dan is de basiscursus fotografie wat voor jou. Na deze cursus maak jij foto’s met meer zeggingskracht! Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een digitale camera. Dit kan zowel een spiegelreflex als systeemcamera zijn.

Tijdens deze cursus leer je stap voor stap je camera kennen aan de hand van boeiende praktijkopdrachten die je met elkaar in de les en thuis, aan de hand van huiswerkopdrachten, uitvoert.

Docent(en):
Fons Strijbosch
Lesdag(en):
Maandag
Doelgroep:
Volwassenen
Aantal lessen:
10
143,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Basisworkshop Digitale Fotografie
Omschrijving
Docent
Wat neem je mee?
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Fotografie: stap voor stap je camera leren kennen

We gaan uitgebreid in op de instellingen van de diverse camera's, zoals de sluitertijd, het diafragma, menu instellingen, histogram, witbalans, iso en ruis, flits synchronisatie, bestandsformaat, instellingen zoals P, S, TV, A, AV en M stand en het brandpunt van het objectief (lens) van de camera.

Als we door oefeningen en opdrachten de camera techniek hebben leren beheersen kunnen we aandacht gaan besteden aan de diverse composities zoals regel van derden, diagonaal en gebruik van onscherpte in voor en achtergronden.

Er zal ook aandacht besteed worden aan het gebruik van de cameraflitser voor binnen en buiten foto's en we gaan de verschillende belichtings- en verlichtingsmethoden in de praktijk brengen.

Als we het bovenstaande geleerd hebben kunnen we deze gaan toepassen in de verschillende disciplines die er in de fotografie zijn: Portret, Landschap, Nacht, Architectuur, Macro, Sport, Straat- en Candid fotografie enz.

Tot slot gaan we de foto’s eenvoudig bewerken op de computer om het maximale resultaat uit uw camera te halen en mooie bewerkingen en montages te kunnen maken

Het programma
  1. Theorie en praktijkoefeningen, Camera & Objectief
  2. Diverse menu instellingen, Diafragma & Scherptediepte
  3. Sluitertijd & Bewegingsonscherpte, ISO waarde
  4. Soorten Licht en witbalans, Gebruik Jpeg en RAW bestanden
  5. Gebruik van ingebouwde en losse opzetflitser, Standpunt, Compositie
  6. Accessoires
  7. Eenvoudige bewerkingen

Kortom: in tien lessen krijg je een hoop kennis en ervaring mee om zelf thuis aan de slag te gaan en je fotografie skills verder te ontwikkelen! Lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze leerzame 10-daagse workshop? Meld je dan snel aan!

Docent

Fons Strijbosch

Fons Strijbosch is een ervaren fotograaf met een passie voor zowel analoge als digitale fotografie. Hij begon al op jonge leeftijd met het ontwikkelen en afdrukken van foto's in de donkere kamer en heeft daarna een opleiding gevolgd aan de Fotovakschool in Den Haag. Fons heeft ervaring in verschillende takken van de fotografie, waaronder reportage-, studio- en technische fotografie voor opdrachtgevers zoals Philips, farmaceutische industrie, uitgevers en defensie. Naast het creëren van prachtige beelden heeft Fons zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het overdragen van zijn kennis en ervaring aan anderen. Door middel van cursussen en workshops helpt hij beginnende en ervaren fotografen om hun vaardigheden en kennis op het gebied van fotografie te verbeteren en verfijnen.

Fons heeft in de loop der jaren werk geleverd voor verschillende magazines en heeft de overgang van analoge naar digitale fotografie vanaf het begin meegemaakt. Hij heeft extra opleidingen gevolgd om bekwaam te worden in het gebruik van software zoals Lightroom en Photoshop, zodat hij deze tools kan inzetten om zijn visie op een optimale manier vast te leggen.

Met zijn uitgebreide kennis en ervaring in de fotografie is Fons in staat om unieke en prachtige beelden te creëren en anderen te inspireren en te begeleiden in hun ontwikkeling als fotograaf.

Wat neem je mee?

Neem je camera en eventuele accessoires mee en indien aanwezig de handleiding van je camera. Veel getoonde sheets en informatie komt online te staan. Graag vooraf even opgeven met welk merk en type camera je deelneemt. Er zijn geen bijkomende kosten.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Dag Datum Jaar Tijdstip
maandag 7 oktober 2024 19:30 - 21:00
maandag 4 november 2024 19:30 - 21:00
maandag 18 november 2024 19:30 - 21:00
maandag 2 december 2024 19:30 - 21:00
maandag 16 december 2024 19:30 - 21:00
maandag 13 januari 2025 19:30 - 21:00
maandag 27 januari 2025 19:30 - 21:00
maandag 10 februari 2025 19:30 - 21:00
maandag 24 februari 2025 19:30 - 21:00
maandag 10 maart 2025 19:30 - 21:00
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.