Voorstelling 'HOUDEN' - Kapel Kloosterkwartier

Voorstelling HOUDEN 
als afscheid van het kapel in het Kloosterkwartier

Dans, muziek, theater en poëzie van bewoners, kunstenaars en jong talent.

De nieuwe wijk het Kloosterkwartier in Veghel is nog volop in ontwikkeling. Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen en het oude ziekenhuisterrein, wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Er wonen inmiddels jongeren, ouderen en mensen met of zonder zorgbehoefte. In de lente wordt er gestart met de verbouwing van de mooie historische kapel. We willen stilstaan bij de geschiedenis en de verandering van functie van deze mooie plek. Daarom organiseren Area, CHV Academy, Stichting Broeder Juniperus, Zusters Franciscanessen en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed - in samenwerking met Phoenix Cultuur - op 1 maart 2024 een bijzondere afscheidsvoorstelling: HOUDEN.

Lente, verandering, herinneringen: HOUDEN
‘Warme winters waarbij de familie samenkwam. Soep en stamppot eten waarvoor oma de hele dag in de keuken heeft gestaan. Onder de dekens een film kijken en na school snel naar huis fietsen voordat je vingers eraf vriezen. Herinneringen die ons bijblijven.’ HOUDEN is een voorstelling waarin we deze momenten koesteren en erin verdwalen. Want in de koude transitie naar de lente zijn het die momenten die ons warm HOUDEN. Wat we wel moeten onthouden is dat het enkel herinneringen blijven. En in plaats van verloren te gaan in het koesteren ervan moeten deze ogenblikken ons duwen naar de toekomst.’

Muziek, Dans, Poëzie, Kunstenaars en Bewoners, jong en oud: HOUDEN
In HOUDEN zien we acteurs, dansers en muzikanten van de CHV Academy Talentenklassen samenwerken met bewoners van het Kloosterkwartier zoals Oekraïense kinderen en GGZ bewoners. Samen met Stadsdichter Rick Terwindt, organist Henk van Riel en dansgroep Modern Choreo van Phoenix Cultuur wordt er eenmalig een prachtige voorstelling gespeeld in de nostalgische bubbel van de Kapel van het kloosterkwartier. Een voorstelling gemaakt door hen allemaal, opgebouwd met eigen herinneringen, mooie ideeën en bijzondere uitingen.

De voorstelling HOUDEN in de kapel van het Kloosterkwartier aan Deken van Miertstraat 8 is op vrijdag 1 maart van 19.30u - 20.15u. De voorstelling is gratis te bezoeken. Het reserveren van een ticket is nodig i.v.m. het beschikbare aantal plaatsen. Reserveren kan via de link hieronder.

kaartjes reserveren 

Datum: 1 maart 2024
Tijd: 19:30 - 20:15
Voorstelling 'HOUDEN' - Kapel Kloosterkwartier

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag