Prepared Piano

Op zaterdag 15 juni gaan pianoleerlingen van Phoenix Cultuur in twee workshops op een wel heel bijzonder klankavontuur. Er wordt door de leerlingen gespeeld op zogenaamde ‘prepared piano’s’. Dit zijn afgeschreven piano’s die hergebruikt en aangepast worden door objecten op of tussen de snaren te plaatsen. Zo worden er nieuwe en unieke geluiden gecreëerd.

De resultaten van de workshops zijn op zaterdag 22 juni te beluisteren tijdens een gratis toegankelijk concert in de Malerij op de Noordkade. De workshops en het concert staan in het teken van ‘Save the Planet’, het behoud van en het goed zorgen voor onze planeet. Met behulp van de prepared piano’s transformeren de leerlingen de vergeten en bijzondere noten tot een krachtige boodschap voor de aarde.

Naast de intrigerende klanken van de geprepareerde piano's, worden ook stukken met het thema 'Aarde' op niet aangepaste piano’s uitgevoerd. Tussen de muziekstukken door laten basisschoolleerlingen uit Meierijstad hun stem laten. Onder leiding van CHV Academy-docent Elke van Gompel hebben zij gedichten en spoken word voorbereid met als thema het beschermen van onze planeet.

Kom en laat je inspireren door de kracht van muziek en de stemmen van onze jonge generatie terwijl we samen streven naar een duurzamere wereld!

Datum: 22 juni 2024
Tijd: 16:00 - 17:00
Locatie: De Noordkade, Veghel
Prepared Piano

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag