Eindexpo Meisje met de Parel 'op z'n Meierijs'

Voordat de 28 ‘Meisjes met de Parel’ op z’n Meierij’s weer terug in Veghel arriveerden, werden ze van 16 juni t/m 14 juli geëxposeerd in CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode. Net als bij de eerdere exposities in Veghel en Schijndel, kreeg ook hier het publiek de gelegenheid een stem uit te brengen op een favoriet. 23 juli wordt de eindexpositie geopend op de Noordkade in Veghel en zal t/m 17 september te zien zijn.

Het ‘lockdown’ project
Het project is inmiddels veelvuldig bekeken en bekend in Meierijstad. Maar liefst 25 schildercursisten van Phoenix Cultuur deden mee aan dit bijzondere ‘lockdown project’. Vanuit huis werkten zij aan een persoonlijke weergave van het ‘Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer, wat resulteerde in 28 verschillende kunstwerken met moderne vertalingen en actuele interpretaties. De kunstwerken reisden sinds maart dit jaar door Meierijstad als etalage-exposite. Na Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode zijn de ‘Meisjes’ voor een eindexpositie weer terug in Veghel, op de Noordkade.

 

Datum: 23 juli 2021
Eindexpo Meisje met de Parel 'op z'n Meierijs'

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag