Open huis op zondag 11 september

05/09/2022

kom kijken en luisteren!

Wil jij een muziekinstrument leren bespelen, de nieuwste dansmoves aanleren, spelen in een musical of een beeldend kunstwerk leren maken? De professionele kunstdocenten van Phoenix Cultuur geven les op maar liefst zes verschillende locaties in Meierijstad. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Kom dan op zondag 11 september van 13.30 – 16.00 uur naar het Open Huis. Docenten en leerlingen uit heel Meierijstad presenteren zich die middag op de Noordkade in Veghel tijdens open lessen.
 
Beeldende Kunst: ontdek je eigen creativiteit!
Bezoekers kunnen in de goed en professioneel ingerichte ateliers en werkplaatsen op de Noordkade een kijkje nemen bij de lessen van diverse beeldend kunstenaars. Cursisten zijn er aan het werk zodat je een goede indruk krijgt van de lessen in de praktijk. Siersmeden, edelsmeden, keramiek, beeldhouwen, boekbinden, tekenen en schilderen, digitale beeldbewerking, zeefdrukken, fotografie, alles komt aan bod. En natuurlijk mag het aanbod voor kinderen en jongeren niet ontbreken. Zij kunnen een kijkje nemen bij de Makerswerkplaats en de Tekenateliers. Het beeldende seizoen start in de week van 19 september en er worden lessen gegeven in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.
 
Dans: kom in beweging en dans!
Klassiek Ballet, Hiphop, Salsa, Jazzdans, Moderne Dans, Babyballet, Musicaldans, Spitzen en Kids Dansles. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hun hart ophalen bij Phoenix Cultuur. De ervaren dansdocenten geven verspreid over de hele week les in Schijndel en Veghel. Natuurlijk wordt er gedurende het seizoen volop opgetreden op festivals en de diverse podia in Meierijstad. In het Hemelvaartweekend 2023 staan de dansers zelfs op het grote podium van de Blauwe Kei voor hun voorstelling Dans aan de Kade. Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers in de twee dansstudio’s op de Noordkade gaan kijken en informatie inwinnen bij de verschillende docenten. Het nieuwe dansseizoen start in de week van 5 september.
 
Muziek: zelf muziek maken is gaaf!
Saxofoon, Piano, Zang, Cello, Viool, Harp, Accordeon, Hobo, Hoorn, Gitaar, Basgitaar, Dwarsfluit, Blokfluit, Klarinet, Trombone, Keyboard, Slagwerk en Trompet. Kies je instrument en meld je aan voor een gratis proefles! Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken en optreden nog mooier! Je kunt komen spelen in een van de bands van Pop&Co Bandcoaching, een van de orkesten en ensembles of lid worden van een van de muziekverenigingen in Meierijstad. Tijdens het Open Huis zijn verschillende docenten en leerlingen aan het werk in de muziekstudio’s en popkelder zodat de bezoekers een les live kunnen bijwonen. Ook zijn er korte optredens van verschillende ensembles. De muzieklessen en repetities in Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Erp en Zijtaart beginnen in de week van 5 september.

Theater/Musical: stap in de spotlights!
Spelen in een musical of op het podium stralen in een theaterstuk? Is toneelspelen, zingen, dansen en in de huid kruipen van een personage je passie en droom? Kijk dan eens in het uitgebreide aanbod van Phoenix Cultuur.  Aan het eind van elk seizoen staan alle sterren op het podium van ons eigen theaterfestival Windkracht in april 2023. De professionele theatermakers geven les in Sint-Oedenrode en Veghel. Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers voor de open lessen en meer informatie terecht in de Theaterstudio op de 2e verdieping. De theater- en musicallessen starten weer in de week van 19 september.

Open huis op zondag 11 september

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag