Corona-update | 15 januari

15/01/2022

We mogen onze lessen en cursussen weer live opstarten vanaf maandag 17 januari! De persconferentie van 14 januari gaf ons onverwacht goed nieuws: de kunst- en cultuurlessen mogen weer op locatie plaatsvinden. 

De coronarichtlijnen 

Wij starten onze lessen op alle leslocaties weer op vanaf maandag 17 januari 2022. Lees meer over de versoepelingen op de site van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren.

Voor de live lessen hebben we ons te houden aan de volgende richtlijnen: 

 

Richtlijnen kunsteducatie 

> Kunst- en cultuurbeoefening is binnen en buiten toegestaan door professionals en amateurs. Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn.

> Voor locaties voor kunst- en cultuurbeoefening gelden geen sluitingstijden. 

> Op locaties voor kunst- en cultuurbeoefening geldt binnen geen maximum aantal personen, maar de norm van 100% van de 1,5 meter capaciteit. 

> Ben je 18 jaar of ouder: houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen waar dat mogelijk is. 

> Een coronatoegangsbewijs blijft, zowel buiten als binnen, verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. De docent zal de check bij binnenkomst in de lesruimte afnemen. 

> Het gebruik van mondkapjes is binnen verplicht vanaf 13 jaar, zowel bij verplaatsing door de locatie als op een zitplaats. Alleen als het dragen van een mondkapje de beoefening van de podiumkunsten of het acteren belemmert, hoeft het mondkapje niet op. Op de website van de rijksoverheid vind je meer informatie over het gebruik van de mondkapjes. 

> Mensen die aan het werk zijn, zijn uitgezonderd van het coronatoegangsbewijs. 

> Groepslessen en repetities in groepsverband zijn toegestaan. 

> Zingen binnen en buiten is toegestaan. 

> Daarnaast gelden nog steeds de reguliere coronaregels: blijf thuis bij klachten en laat je testen, was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog. 

 

(Aanvullende) richtlijnen onderwijsactiviteiten 

> Cultuureducatie op scholen is als onderwijsactiviteit mogelijk. Dat kan op een locatie van school of op een externe locatie. 

> Leerlingen en onderwijspersoneel hebben geen coronatoegangsbewijs nodig voor educatieve culturele onderwijsactiviteiten. 

Corona-update | 15 januari

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag