Cursus overzicht

FlexAtelier Edelsmeden - halve dag

In het FlexAtelier Edelsmeden kun je als zelfstandige professionele goudsmid een goed geoutilleerde werkplaatsruimte huren en delen. Dit kan voor een dagdeel of een hele dag. Heel handig voor jou als startende goudsmid, die (nog) geen eigen atelier heeft, en toch wil werken in een professionele werkplaats met de benodigde apparatuur en gereedschappen. Het atelier is een inspirerende ruimte waar je kunt creëren, maar ook van elkaar kunt leren. Daarnaast is de Cultuurfabriek op de Noordkade, met alle horecavoorzieningen, natuurlijk ook een mooie locatie om je klanten te ontvangen. Het FlexAtelier wordt begeleid door goudsmid Nathanja Kapma-de Weerdt. Lees in het tabblad 'omschrijving' meer info over de mogelijkheden!

Heb je interesse, maar wil je eerst even 'proeven' of het FlexAtelier iets voor jou is? Schrijf je dan hier in voor een maandabonnement, waarbij je vier maandagen een halve dag zelfstandig kunt werken in de werkplaats edelsmeden op de Noordkade. Nathanja neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Het FlexAtelier start in het nieuwe cursusseizoen op maandag 19 september. Je kunt echter op alle momenten in het cursusjaar instromen. Na het intakegesprek met Nathanja wordt samen met jou de startdatum afgesproken of gepland.

Docent(en):
Nathanja Kapma-de Weerdt
Lesdag(en):
Maandag (09:30 - 16:00 uur)
Doelgroep:
Volwassenen
Aantal lessen:
4
60,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
FlexAtelier Edelsmeden - halve dag
Omschrijving
Docent
Wat neem je mee?
Lesdata
vraag?
Omschrijving

Wil je als zelfstandig goudsmid gebruik maken van het FlexAtelier, dan plannen we eerst een intakegesprek in met goudsmid Nathanja Kapma-de Weerdt. Zij is het eerste aanspreekpunt en begeleidt het FlexAtelier.

FLEXATELIERPAS

Het FlexAtelier werkt met een FlexAtelierpas, die fysiek wordt overhandigd als je bent ingeschreven. Alleen met deze pas kan er vrij gewerkt worden in de ateliers van Phoenix Cultuur. De FlexAtelierpas kent een start- en einddatum (cursusseizoen), en is enkel tussen die data geldig, ongeacht het aantal keer dat er gebruik van is gemaakt.

 

 

FLEXATELIER: ABONNEMENTSVORMEN

Het FlexAtelier is toegankelijk op maandag van 09.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.00 uur. Wil je gebruik maken van het FlexAtelier, dan kun je kiezen voor een dagdeel of een hele dag:

  • Maandabonnement - vier weken, een halve dag (09.30 - 12.30 uur of 13.00 - 16.00 uur)
  • Maandabonnement - vier weken, een hele dag (09.30 - 16.00 uur)

Tijdens het intakegesprek wordt bepaald of je (semi-)professional bent in het Edelsmeden en of je zelfstandig kunt werken. Ook kun je dan aangeven welke abonnementsvorm jouw voorkeur heeft. Na het het eerste maandabonnement van vier weken bespreek je samen met Nathanja of je jouw abonnement wilt voortzetten, en voor hoeveel maanden.

Klik hier voor de aanvullende inschrijfvoorwaarden >

Docent

Nathanja Kapma-de Weerdt

Nathanja Kapma-de Weerdt is zelfstandig goudsmid en initiatiefnemer van FlexAtelier Edelsmeden bij Phoenix Cultuur. “Ik zocht een plek waar de middelen zijn om te kunnen goudsmeden, maar waar je ook vraagstukken aan elkaar kan voorleggen, kennis kan uitwisselen en werkplezier kan delen. Met het FlexAtelier Edelsmeden wil ik deze plek in Veghel neerzetten.”

Als klein meisje vond Nathanja creëren al geweldig. Alles wat je zelf kon bedenken én maken vond ze leuk. In 2013 is Nathanja begonnen met goudsmeden in Hoorn. Gegrepen door het vak heeft zij vervolgens haar basis en haar gevorderden certificaat behaald aan de Vakschool Schoonhoven. Sinds 2018 heeft ze haar eigen bedrijf 'Smeedkeet', waar zij onder andere persoonlijke sieraden en unieke opdrachten maakt.

Nathanja is een vriendelijk, eerlijk en behulpzaam persoon, die ervan houdt om de handen uit de mouwen steken en die een plezierige dag minstens zo belangrijk vindt. “Ik vind het mooi wanneer je krachten kunt bundelen. Al is het alleen maar omdat het samen leuker en makkelijker is.”

Neem ook eens een kijkje op haar website!

www.smeedkeet.nl

 

Wat neem je mee?

Je neemt je eigen kleinmateriaal mee zoals zaag/zaagjes, schuurlatjes, schuurpapier en overige verbruiksmateriaal waar je mee werkt (goud, zilver, messing etc.) De prijs die je betaald voor de FlexAtelierpas is inclusief gebruik van gereedschappen en machines, zoals; stavelij (werkbank) met brander, wals, trekbank, polijstmachine, groot aambeeld, mogelijkheden voor gieten, vormgereedschap zoals bolponsen holank, richels, staken e.d. enkele hamers, tangen en vijlen.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.