Cursus overzicht

Dagworkshop Meijerijk Stilleven

Tijdens BIJT! Kunst over Voedsel Festival organiseren we op zondagmiddag 2 juli een bijzonder project waar beeldende kunst en gastronomie samengaan. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Giovanni Dalessi wordt er een gecomponeerd stilleven geschilderd, dat geïnspireerd is op 17e -eeuws stilleven uit de Gouden Eeuw; namelijk een rijk gevulde en gedecoreerde tafel. Dit stilleven heeft bovendien een eigentijdse lokale twist met streekproducten uit Meierijstad. Terwijl er wordt geschilderd gaat Maison van den Boer chef-kok Robert Danse, op basis van en geïnspireerd door dit stilleven, in dezelfde ruimte aan de slag om een 3-gangen diner te bereiden. Hiermee delen we onze passies voor gastronomie met beeldende kunst. 

Let op: Neem je eigen teken- & schildermaterialen en gereedschappen mee! (Geen olieverf). Een canvas van 40x60 staat voor je klaar.

Foto: Nicole Minneboo

Docent(en):
Giovanni Dalessi
Lesdag(en):
Zondag (13:00 - 18:30 uur)
Doelgroep:
Volwassenen
Aantal lessen:
1
65,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Dagworkshop Meijerijk Stilleven - Bijt!
Omschrijving
Docent
Wat neem je mee?
Lesdata
vraag?
Omschrijving

Maison van den Boer, 116 jaar geleden begonnen als bakkerij in Veghel, is inmiddels uitgegroeid tot dé cateraar van de mooiste evenementen op de meest prachtige locaties. Al bijna 120 jaar verzorgen zij talloze private, corporate en public events op bijzondere plekken met historische klasse en innovatieve smaakmakers. Dit doen ze onder andere met Dutch Masters Palate, een onderscheidend menu concept geïnspireerd op het werk van de Hollandse meesters zoals Van Gogh, Vermeer, Rembrandt en Mondriaan. Als trotse partner van BIJT! neemt Maison van den Boer deel aan de uitdaging om vernieuwende kunst te ontwikkelen in samenwerking met de lokale culturele sector van de Meierijstad. Aan het eind van de middag gaat de gehele groep deelnemende kunstenaars omringd door hun kunstwerken aan tafel voor het diner.

Stilleven-Logo-Maison-van-den-Boer-Kleur-RGB.png

Docent

Giovanni Dalessi

Giovanni Dalessi (Eindhoven, 1964) behoort ontegenzeggelijk tot het bovensegment van het Nederlandse realisme. Zijn betekenisvolle werken zijn geliefd bij een groot publiek. Doordat hij binnen aloude thema’s als portret, stilleven en landschap zijn eigen persoonlijke stempel weet te drukken onderscheidt hij zich van zijn collega’s. Giovanni haalt de onderwerpen van zijn schilderijen uit zijn nabije omgeving. Zijn eigen gezin, vrouw en vijf kinderen vormen de inspiratie voor zijn werk. Hij schildert ze echter niet met de bedoeling ze zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Veel meer schildert hij de essentie van de alledaagse taferelen; uit zijn werken spreekt liefde en geborgenheid. De ongedefinieerde ruimtelijkheid, de afsnijding van zijn taferelen en bovenal het perspectief, maken de schilderijen van Dalessi sterk en boeiend. Overbodige, voor hem storende details, laat hij weg. In een ondiepe, bijna onduidelijke coulisse, geeft hij zijn voorstelling weer. Hij speelt met het platte vlak, waarbij er nauwelijks sprake is van hiërarchie tussen voor- en achtergrond. Het gevolg is dat zijn figuren en taferelen een zeer sterke expressieve kracht hebben. Als beschouwer heb je slechts een focus op het afgebeelde en wordt je door niets van het hoofdthema afgeleid.

Wat neem je mee?

Let op: Neem je eigen teken- & schildermaterialen en gereedschappen mee! (Geen olieverf). Een canvas van 40x60 staat voor je klaar.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Dag Datum Jaar Tijdstip
zondag 2 juli 2023 13:00 - 17:00
zondag 2 juli 2023 17:00 - 18:30
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.